Pixbo Wallenstam IBF vann mot IK Zenith

Pixbo vände underläge till seger

Pixbo hade problem och låg under med 0-2 efter två perioder i matchen i division 1 västra Götaland herr mot Zenith i Wallenstam Arena. Men laget vände underläge till seger, till slut blev det 9-5 (0-2, 4-0, 5-3) för hemmalaget Pixbo.

– Tre riktigt fina poäng! Zenith är pigga på att kontra och svåra att kontrollera så vi får kämpa matchen igenom med deras spelvändningar. Skönt att vi vänder, vi är riktigt starka i andra perioden som ligger till grund för segern sedan blir tredje en svängig historia, kommenterade Pixbos tränare Johan Good.

Segern var Pixbos fjärde på de senaste fem matcherna.

Zenith startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Fredric Clywersköld och Linus Stenholdt innan Pixbo svarade och gjorde 2-0 genom Jakob Heins. I andra perioden var det i stället Pixbo som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-0 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Även i tredje perioden var det Pixbo som var starkast. Laget vann perioden med 5-3 och matchen med 9-5.

Teodor Stenberg gjorde tre mål för Pixbo och spelade dessutom fram till två mål, Arvid Skrapste stod för två mål och två assists och Jakob Heins gjorde två mål och två målgivande passningar.

Med fyra omgångar kvar är Pixbo på fjärde plats i tabellen, och Zenith är på tolfte plats.

På lördag 17 februari 14.00 spelar Pixbo borta mot Alingsås, och Zenith hemma mot Varla.

Matchrapporter: Tung bortaförlust för Pixbo mot Träslövsläge Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust