Vattjoms IK förlorade mot IBK Härnösand

Härnösand vinnare mot Vattjom – avgjorde i förlängningen

Matchen mellan Vattjom och Härnösand i division 1 Norra herr slutade oavgjort efter full tid. Först i förlängningen kunde Härnösand avgöra till 6-5 (0-2, 4-0, 1-3, 1-0). Stefan Westman blev matchhjälte för Härnösand med sitt mål i förlängningen.

– En jämn match där vi fortsätter vara disciplinerade och är väldigt konsekvent i vår spelidé. IBK visar återigen att formkurvan är stigande och oavsett vilka killar som spelar, spelar man med enormt IBK hjärta. Nu blir det några enklare träningspass sedan full ansats mot nästa Västernorrlands derby på onsdag i hemmaborgen då IBK tar emot Timrå påhejad av vår underbara hemmapublik, kommenterade Härnösands tränare Mikael Eriksson.

Segern var Härnösands fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Vattjom starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Emil Brännström och Eric Dieckelman. I andra perioden var det i stället Härnösand som hade övertaget. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 2-4.

I tredje perioden var det i stället Vattjom som hade greppet. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 2.12 innan Härnösand avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Stefan Westman, på pass av Helmer Svedberg.

Stefan Westman gjorde tre mål för Härnösand.

Det här var Härnösands tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Vattjom är kvar på tredje plats, och Härnösand stannar på nionde plats, i tabellen.

Härnösand tar sig an Timrå i nästa match hemma onsdag 14 februari 20.00.

Matchrapporter: Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom