Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Gävle riskerar nedflyttning – nu ger Billy Nilsson besked om framtiden

ANNONS

Gävles storstjärna ger också sin syn på den nya allsvenskan: "Jag är säker på att flera lag kommer att få tacka nej"

Gävle har haft en tung säsong. De ramlade ur Superligan förra våren och riskerar ny sin andra raka nedflyttning då de ligger nia i allsvenskan norra, där har man 12 poäng upp till säker mark med sju omgångar kvar att spela.

"Säker mark" i årets allsvenska innebär att sluta minst femma, då är man kvalificerad för den nya allsvenskan. Laget som slutar sexa får kvala sig kvar i serien mot division 1-motstånd.

Mycket talar alltså för att Gävle  tillhör skaran lag som inte tar sig dit till nästa säsong med tanke på tabelläget. Billy Nilsson, en av lagets storstjärnor som vände hem till Gävle för tre säsonger sedan, har nu uttalat sig om dels nya allsvenskan i stort men också om hur Gävles skulle stå sig i serien som träder i kraft nästa säsong.

– Sportsligt sett är det här den bästa idén, glappet mellan SSL och allsvenskan kommer att minska. Men jag är säker på att flera lag kommer att få tacka nej för att dom inte har råd, nya allsvenskan är inte schysst mot klubbarna. Jag hoppas att att inte vi skulle behöva göra det om vi tog oss dit. Jag tror GGIK skulle lösa det – men efter ett par, tre år kanske det inte går längre, säger Nilsson till Gefle Dagblad.

Forwarden, som fyller 35 i sommar, delar också med sig av sina framtidsplaner i samma intervju.

– Jag skrev ju nytt kontrakt och har två år kvar efter det här. Jag har ont lite överallt, grundproblemet sitter i ryggen. Men jag tycker fortfarande det är för roligt med innebandy. Jag fortsätter oavsett vilken serie vi hamnar i.

Billy Nilssons Gävle möter under fredagskvällen Skälby på sin hemmaplan.


TV: Gabriel Kohonen kan kopiera pappa Mika - "Sensationellt"

Magnus Fredriksson synar poängaligatoppen i SSL, där åtta av tio spelare är rightare.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö Efter sex förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Gävle GIK Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: