Sandvikens AIK spelade lika mot Hälsinggården

Oavgjort mellan Sandvikens AIK och Hälsinggården

Hemmalaget Sandvikens AIK och Hälsinggården spelade oavgjort i division 1 västra Svealand herr, 4-4 (0-2, 1-2, 3-0, 0-0) på torsdagen.

– Vi blir tyvärr passiva i första perioden och lyckas inte lösa deras lågt stående försvar. Ett 0-4 underläge tidigt i andra perioden vänds till 4-4 i slutet och vi har bud på ett vinstmål. Kul att göra mål i power play idag samt spel 6 mot 4. Träning i morgon och en ny utmaning på söndag mot Borlänge borta, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström efter matchen.

Hälsinggården spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Jacob Pettersson och ett mål av Emil Mikaelsson. Efter 3.56 i andra perioden ökade Hälsinggården på till 0-4 genom Simon Holmqvist.

Med 4.8 kvar att spela av perioden kunde Mathias Enholm göra 1-4 för Sandvikens AIK. Efter 13.11 i tredje perioden reducerade Sandvikens AIK på nytt genom Herman Nyholm.

Sandvikens AIK reducerade igen efter 16.07 i tredje perioden genom Herman Nyholm på pass av Mathias Enholm.

17.31 in i tredje perioden slog Albin Norin till och kvitterade för Sandvikens AIK.

Förlängningen blev mållös.

Det här var Sandvikens AIK:s andra oavgjorda match den här säsongen.

Det här betyder att Sandvikens AIK ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Hälsinggården på nionde plats.

Sandvikens AIK tar sig an IBF Borlänge i nästa match borta söndag 11 februari 15.00. Hälsinggården möter Kais Mora hemma lördag 10 februari 15.45.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0