Salem förlorade mot FBI Tullinge

Salem klart för nedflyttning – efter förlust mot Tullinge

Tullinge vann ödesmatchen borta mot Salem med 7-3 (2-0, 3-2, 2-1). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Salem, som inte spelar i division 1 östra Svealand herr nästa säsong. Laget har bara tagit en seger den här säsongen.

Tullinges sportchef Jacob Ericson:

– Vi gör en bra och stabil match från start till mål. Vi är riktigt vassa i power play vilket alltid är viktigt. Salem är som vanligt knepiga att möta så jag är väldigt nöjd med att vi får med oss 3 poäng.

Tullinge har nu fyra raka segrar. Salem har fyra förluster i rad.

I början av matchen var Tullinge starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Anton Andersin och Sebastian Thorén. Tullinge var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Tullinge gjorde två mål i tredje perioden och gick från 2-5 till 2-7, målen av Mattias Andersson och Rasmus Ekberg. De åtta minuterna blev direkt matchavgörande.

Gustav Hero reducerade förvisso, men närmare än 3-7 kom inte Salem. Tullinge tog därmed en stabil seger.

Tullinges Anton Andersin stod för fyra poäng, varav ett mål och Mattias Andersson gjorde två mål och spelade fram till två mål.

Det här betyder att Tullinge är kvar på första plats.

Nästa motstånd för Salem är Värmdö. Lagen möts lördag 10 februari 14.30 i Värmdö sporthall. Tullinge tar sig an Täby FC borta söndag 11 februari 15.30.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem