Runsten förlorade mot IBK Hudik

Runsten tappade matchen i tredje perioden mot IBK Hudik

Det var länge en jämn match för Runsten hemma mot IBK Hudik. Men i tredje perioden avgjorde IBK Hudik och vann matchen i division 1 västra Svealand herr med 6-5 (2-3, 3-2, 1-0).

– Det är inte första jämna match vi förlorar i år, tappat räkningen då det var så många. Vi är ju med nästan jämnt, men saknar det där lilla sista målet. Idag är vi för ojämna i vår insats. Vi bjuder på några enkla mål genom slarv bl. A. Det blir för kostsamt, tyvärr. Tung förlust, så det är tur det är match snart igen (chans för revansch på lördag), kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Max Grenedal blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 15.17 in i tredje perioden.

Runsten tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.46 genom Philip Mellquist, och gick upp till 3-0. IBK Hudik kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade Runsten dock ryckt åt sig ledningen med 4-2. I andra perioden var det i stället IBK Hudik som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 5-5.

15.17 in i tredje perioden nätade IBK Hudiks Max Grenedal på pass av William Henriksson och avgjorde matchen för IBK Hudik. Grenedal fullbordade därmed IBK Hudiks vändning.

Oliver Hermansson gjorde två mål för IBK Hudik och spelade fram till ett mål.

Det här var Runstens sjätte uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Runsten ligger kvar på tionde plats i tabellen, och IBK Hudik på femte plats.

Nästa motstånd för Runsten är Rasbo. Lagen möts lördag 10 februari 13.00 i Hall 2000.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge