Björklinge BK vann mot Vaksala SK IBK

Ombytta roller när Björklinge besegrade Vaksala

På onsdagen möttes Björklinge och gästande Vaksala i IFU Arena Gibon i division 1 västra Svealand herr. Senast lagen möttes tog Vaksala en enkel seger med 6-1, men den här gången var det Björklinge som vann. Slutresultatet blev 7-4 (2-0, 1-2, 4-2).

– Förra gången vi möttes var Vaksala mycket hetare i kriget och inställningen, nu matchade vi dem där och då är vi med i matchen på ett helt annat sätt. Det var en jämn match där vi drar längsta strået till slut, jätteskönt. Äntligen har vi lite medstuds i viktiga lägen, kommenterade Björklinges tränare Daniel Nordlindh.

Segern var Björklinges fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Björklinge starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Mattias Jansson och Charlie Eklund. Vaksala förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-2.

Björklinge tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 8.08 genom Mattias Jansson, och gick upp till 5-3 innan Vaksala svarade.

Segern skrevs till slut till 7-4 för Björklinge.

Björklinges Mattias Jansson gjorde tre mål.

Björklinge stannar därmed på sjunde plats, och Vaksala på andra plats, i tabellen.

Lördag 10 februari 16.00 spelar Björklinge hemma mot LI20 IBF.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala