Åkersberga IBF spelade lika mot Rosersberg Arlanda IBK

Åkersberga IBF bröt RA19:s fina vinstsvit

RA19 har spelat bra i division 1 östra Svealand herr. Inför matchen borta mot Åkersberga IBF hade laget tagit fem raka segrar. På onsdagen tog det stopp och matchen i Österåkers Multiarena slutade 7-7 (1-1, 4-3, 2-3, 0-0). Det var första poängtappet sedan den 2 december för RA19.

RA19:s tränare Mårten Pederson kommenterade matchen:

– Det är en jämn match med två bra lag som krigar på. Som matchen utvecklar sig så tycker jag faktiskt att vinner en poäng i denna match men med facit i hand så bör vi väl åtminstone ha extrapoängen med oss då vi har många chanser att avgöra i förlängningen. Men lite missnöjd med att inte ta alla tre då vi går rejält minus i speciell teams med bland annat ett oturligt självmål. Tuff och rolig match dock som ger mersmak trots allt.

Första perioden var jämn. Åkersberga IBF inledde bäst och tog ledningen genom Markus Mikaelsson efter 16.33, men RA19 kvitterade genom Victor Levén bara en minut senare. I andra perioden var det Åkersberga IBF som var starkast. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 5-4.

RA19 var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 7-7.

Förlängningen blev mållös.

Adam Hildeståhl gjorde två mål för Åkersberga IBF och två målgivande passningar, Anton Ekstrand stod för ett mål och två assists och Markus Mikaelsson gjorde tre mål. Linus Jämtdal gjorde ett mål och två assist för RA19.

Åkersberga IBF stannar därmed på nionde plats, och RA19 på andra plats, i tabellen.

RA19 tar sig an Hässelby i nästa match hemma fredag 9 februari 19.15.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF RA19 vände underläge till seger Nykvarn IF föll i förlängningen mot Åkersberga IBF