Kungälv förlorade mot Skoghall

Skoghall segrade i toppmötet mot Kungälv

Det var toppmatch i division 1 västra Götaland herr under tisdagen när Kungälv tog emot serieledande Skoghall. Skoghall vann matchen med 7-5 (1-1, 1-1, 5-3).

– Äntligen kommer vi upp i nivå igen efter några dåliga insatser på slutet och skakar Skoghall ordentligt. Det svåraste i innebandy är att leda med 3 sägs det och det fick vi bittert känna på när Skoghall satsade allt på ett kort och vi inte orkade stå emot. Vi går ändå på tre linor matchen igenom och är riktigt stolt över killarna och lider med dem att inte få något för slitet, kommenterade Kungälvs tränare Thomas Hammar Andersson.

Därmed har Skoghall vunnit 16 matcher i rad i division 1 västra Götaland herr.

Skoghall tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Adam Rundqvist på pass av Marcus Pontusson.

Kungälv kvitterade till 1-1 efter 18.38, när Oliwer Eriksson slog till framspelad av Hugo Runerås.

Skoghall tog ledningen på nytt efter 20.59, återigen genom Adam Rundqvist.

Efter 11.49 i andra perioden slog Simon Appelkvist till, framspelad av Erik Andreasson och kvitterade för Kungälv. I tredje perioden var det Skoghall som var starkast. Laget vann perioden med 3-5 och matchen med 7-5.

Adam Rundqvist gjorde fyra mål för Skoghall och Marcus Pontusson gjorde ett mål och spelade fram till tre mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Kungälv på tredje plats och Skoghall i serieledning.

I nästa match, söndag 11 februari, har Kungälv Alingsås hemma i Mimershus 14.45, medan Skoghall spelar hemma mot Mölndals IBF 14.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust