Hagfors IBS vann mot IBF Borlänge
Montage
Matchrapport

Hagfors upp i topp efter seger mot IBF Borlänge

ANNONS

Hagfors är nu serieledare i division 1 västra Svealand herr efter seger, 6-5 (1-1, 3-1, 2-3), hemma mot IBF Borlänge. Hagfors leder serien en poäng före Vaksala. Vaksala har dock en match mindre spelad. IBF Borlänge ligger på fjärde plats i tabellen.

– Höga toppar och djupa dalar ikväll! Vår förstaperiod var riktigt svag. Vi ska faktiskt tacka Victor Sjöstedt i kassen för att det var 1-1 inför andra. Därifrån började vi svara upp mot våra egna krav både offensivt och defensivt. Då tog tempot även ut sin rätt på Borlänge och vi kunde dra ifrån. Sen är de tålmodiga och skickliga i offensiv zon och vi blir lite passiva i fem mot sex, så publiken fick verkligen valuta för entrén. Samtidigt gör så här tighta slutminuter att de tre poängen smakar extra gott, kommenterade Hagfors tränare Niclas Andersson.

IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson om matchen:

– Vi gör en fantastisk första period. Borde stått 5-1 men vi är för ineffektiva. Andra perioden går vi ner oss och tar dåliga beslut så Hagfors kommer in i matchen. Allt avgörs i tredje. Vi gör en fin comeback och är ett mål från kryss. Borde fått frislag framför kassen med några sekunder kvar och möjligen kunnat tagit det till förlängning men domarna vågar varken ta den eller förklara den efteråt. Oerhört svagt av domarna där och då. Men sett över hela matchen så förlorar vi den inte i det momentet men det är ändå surt när det är så nära.

Det var två formstarka lag som möttes. Hagfors tog sjätte segern i rad. IBF Borlänge hade före matchen fyra segrar i rad.

Första perioden var jämn. Hagfors inledde bäst och tog ledningen genom Pontus Gustavsson efter 6.36, men IBF Borlänge kvitterade genom Oskar Backlund i slutet av perioden. Hagfors var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

IBF Borlänge var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 men Hagfors kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Oskar Backlund gjorde två mål för IBF Borlänge och spelade fram till ett mål.

Det här var Hagfors femte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också IBF Borlänges fjärde uddamålsförlust.

I nästa match möter Hagfors Vaksala borta på lördag 10 februari 13.00. IBF Borlänge möter Sandvikens AIK söndag 11 februari 15.00 hemma.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen

Den här artikeln handlar om: