Både Storvreta och Väsby tog sig till USM-festen.
Foto: Adam Troy
USM-festen

Lagen som ska till USM-festen i Växjö

ANNONS

Alla matcher är nu färdigspelade i regionkvalet till USM.

Nu står det klart vilka lag som tagit sig till USM-festen som iår spelas i Växjö den 5-7 april. Det är 16 lag från pojksidan och 16 lag från flicksidan som ska göra upp i april. 

Innebandymagazinet har tippat vilka lag som skulle ta sig till USM-festen. Om man kollar till pojklagen först så är det inga större överraskningar i grupp A. Både Falun och Thorengruppen tog sig vidare och slog ut IBF Dalen och Sundsvall. Falun vann grupp A med sju poäng och på målskillnad mot Thorengruppen. 

I grupp B vann Borlänge gruppen som tippat, däremot slog Hagfors Karlstad vilket innebär att Hagfors tar andra placeringen. Karlstad och Örebro missar därmed USM-festen. 

Ur grupp C gick Storvreta vinnande och även Väsby följer med till Växjö i april. Väsby var tippade gruppvinnare, men Väsby tappade poäng mot Hagunda tillskillnad från Storvreta och det innebär att de får en andraplacering i gruppen. Järfälla Bele och Hagunda gick inte vidare. 

Grupp D var svårtippad, men AIK och Värmdö går vinnande ur den gruppen. AIK vinner gruppen och Tullinge och Hässelby kvalificerar inte sig vidare. 

Grupp E var på förhand en tuff grupp. CL98IC är starka och vinner gruppen på inbördesmöte mot Linköping. Nykvarn fick det tuffare än tippat och slutade sist. Nykvarn och Kalmarsund är utslagna. 

I grupp F tar sig Växjö och Pixbo IBF sig vidare. Växjö vinner gruppen på inbördesmöte, lite otippat då Pixbo IBF är lite favorittippade. Kärra och Jönköping kvalificerar sig inte. 

Partille tog full pott och vann grupp G, däremot skrällde Grum och tog den andra platsen. Stenungsund som tippades tas sig vidare blev tabelljumbo och är utslagna tillsammans med Frölunda. 

Sista gruppen som är grupp H bjöd inte på några större skrällar. Warberg tog maximala poäng och vann gruppen och tar sig tillsammans med Genarp till USM-festen. Utslagna från grupp H är Åstorp/Kvidinge och Höllviken.

Bland flicklagen är det bara tre lag per grupp och endast ett lag som kvalificerar sig vidare. Det innebär dubbelt fler grupper än på pojksidan. I grupp A höll Örnsköldsvik trycket och gick vidare. Skellefteå och IBF Dalen blev utslagna. 

Innebandymagazinet tippade grupp B helt rätt och därmed kvalificerade sig Sundsvall och slår ut Thorengruppen och Luleå. 

Grupp C slutade väldigt intressant där alla tre lag slutade på samma poäng. Sirius lyckades vinna gruppen genom att de hade tagit minst utvisningar. Sirius och grupptvåan Hudik stod nämligen på exakt samma statistik då det gällde gjorda och insläppta mål. Hudik och KAIS Mora är därmed utslagna. 

Storvreta vann grupp D och gick vidare då de stod på samma poäng som Strömsbro, med samma målskillnad, men hade gjort fler mål. Falun och Strömsbro kvalificerar sig inte vidare. 

Grupp E var svårtippad på förhand, men Åkersberga tar sig vidare och slår ut Huddinge och Tyresö Trollbäcken. 

Grupp F vinner Täby solklart med två vinster. Tullinge och Järfälla Bele är utslagna. 

Onyx överraskar lite i grupp G och slår ut Hässelby och Väsby. Värmdö vinner som tippat grupp H och Trosa Edanö och Älvsjö blev utslagna. 

Inga större skrällar i grupp I där Rönnby vinner gruppen och Karlstad och Skoghall går inte vidare. 

Lockerud Mariestad vinner grupp J mot GS 86/Munkfors och KFUM Örebro, de sistnämnda förlorade sina matcher med rätt så stora siffror i form av 10-0 och 9-0. 

Grupp K blev tajt som tippat, men Onsala vinner gruppen på målskillnad mot Jönköping. Dingle kvalificerar sig inte heller, då man likt KFUM Örebro förlorade med stora siffror i båda matcherna.

 Alingsås gick vidare från grupp L på målskillnad mot Solfjäderstaden, som inte kvalificerar sig, tillsammans med Lerum. 

Grupp M med Landvetter, Warberg och Pixbo var på förhand en tajt grupp. Landvetter visade sig starkast och vann båda sina matcher och var därmed det lag som tog sig vidare. 

Engelholm/Munka-Ljungby var riktigt starka och tog två övertygande segrar i grupp N, därmed slog man ut Lindome och Lindås/Särö. 

Grupp O dominerades av CL98IC och därmed slog man ut Åstorp/Kvidinge och Stanstad som tippat. 

I den sista gruppen som är grupp P vann Växjö med två vinster och med 18 gjorda mål och endast två insläppta så spelar Växjö USM-festen på hemmaplan. 

 

De lag som tagit sig vidare bland P16 lagen är:

Falun

Thorengruppen

Borlänge

Hagfors

Storvreta

Väsby

AIK

Värmdö

CL98IC

Linköping

Växjö

Pixbo 

Partille

Grum

Warberg 

Genarp

 

De lag som tagit sig vidare bland F16 lagen är:

Örnsköldsvik

Sundsvall

Sirius

Storvreta

Åkersberga

Täby

Onyx

Värmdö

Rönnby Västerås

Lockerud Mariestad

Onsala

Alingsås

Landvetter

Engelholm/Munka-Ljungby

CL98IC

Växjö


TV: Gabriel Kohonen kan kopiera pappa Mika - "Sensationellt"

Magnus Fredriksson synar poängaligatoppen i SSL, där åtta av tio spelare är rightare.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: