Veteran-SM

Jätteräddningen bidrog till ett nytt guld

Patrik Åman stod för en fantastisk räddning i slutminutrarna.

Dalen hade nyss tagit guld i 45+ klassen när det var dags för final i 35+ klassen. Där ställdes Dalen mot Bro i vad som skulle bli en jämn match. Dalen tog ledningen efter dryga tre minuter in i matchen, men Bro replikerade snabbt med att göra 1-1 efter att Philip Gander skickligt styrt in ett långskott på volley. 1-1 var resultatet i periodpausen. Likaläget stod sig länge innan Dalen gjorde 2-1, då det återstod fem minuter av den andra och sista perioden. Patrik Åman som vaktade målet för Dalen stod för en jätteräddning i slutet av matchen och slutligen kunde Dalen fastställa slutresultatet genom att göra 3-1 i öppet mål. Dalen försvarar sitt guld eftersom de vann 35+ klassen även förra året.

Det profilstarka laget Storvreta som också spelade i 35+ klassen lyckades inte ta sig till semifinal och fick nöja sig med en femte plats efter att man slagit Bar Central Nytorget med 2-1 i en placeringsmatch.

Se Patrik Åmans räddning i spelaren ovan. Bilder från Innebandy.tv.