Bilden är från när lagen möttes i Euro Floorball Tour senast.
Foto: Per Wiklund
U19 Dam

Förlust i finalen av Polish Cup

ANNONS

Tjeckien fortsätter att spela bra mot de svenska U19-damerna.

Det blev en tuff final för de svenska U19-damerna i Polish Cup. En tuff första period la grunden för matchen. Redan efter 56 sekunder gjorde Tjeckien sitt första mål. Sverige kom tillbaka och kvitterade tätt inpå, men efter det var det Tjeckien som styrde första perioden. 1-5 slutade den första perioden i Tjeckiens favör. Efter en målrik första perioden kom en målfattig andra period. Inget av lagen lyckades få hål på varandra och den andra perioden slutade 0-0. I tredje perioden blev det målkalas likt i den första perioden. Tjeckien utökar först till 1-6, men svenskarna står efter det för en stark upphämtning. Man gör tre mål i rad och när det är tre och en halv minut kvar av perioden så står det 4-6. I matchens sista minut görs det hela tre mål under 29 sekunder. Först gör Tjeckien 4-7, men tätt inpå reducerar Sverige för att sedan släppa in ett mål igen. Matchen slutar 8-5 till Tjeckien.

Förbundskapten Christoffer Suominen sammanfattar matchen såhär:

– Det var en tuff match. Tjeckien gör det väldigt bra och löser vår press på ett bra sätt. De får många spelvändningar till följd av att de har skickliga backar som spelar sig ur vår press plus att vi kanske inte riktigt är så skarpa som vi vill vara.

Sverige vann sina första tre matcher och finalförlusten var turneringens första för Sverige. Förbundskaptenen är trots förlusten positiv över hur man genomfört turneringen:

– Vi är otroligt nöjda med spelarnas inställning, deras professionalitet, deras energi. Vi har hela tiden pratat om den här grupprocessen som är viktig för oss. Spelar man i vårt landslag så är det viktigt att man köper sin roll i laget och hjälper till att göra andra bättre. Där har vi kommit långt, det här har varit det bästa lägret på det sättet.

Sveriges U19-damer har haft det tufft mot Tjeckien de senaste åren. Sedan 2021 har U19-damerna mött Tjeckien sju gånger och dagens förlust var den tredje under denna tidsperiod. 


TV: Gabriel Kohonen kan kopiera pappa Mika - "Sensationellt"

Magnus Fredriksson synar poängaligatoppen i SSL, där åtta av tio spelare är rightare.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: