Foto: Moälvens IBK
#ibsilly

Värvar fyra gamla SSL-stjärnor inför kvalspel

ANNONS

Moälvens IBK har rustat upp laget rejält inför kvalet till Herr1an om ett par veckor.

Moälvens IBK slutade tvåa i Herr2an Mittsverige och ska tillsammans med de tre andra topplagen kvala om en plats i Herr1an nästa säsong. Moälven är ett ungt lag som mestadels består av juniorspelare som gått hela vägen genom föreningens ungdomslag. 

En plats i ettan är något som laget siktar på och man har föreningen och styrelsen i ryggen bakom den målsättningen. Inför kvalet så har nu Örnsköldsvikklubben värvat in fyra rutinerade SSL-spelare som ska hjälpa laget att nå sin målsättning. Fyra välkända herrar vid namn Peder Bodén, Rickard Berg, John Stiglund och Joakim Hagenmalm. 

Bodén är den nionde bästa poängplockaren genom tiderna i SSL och han har spelat 17 säsonger i SSL med Dalen och Pixbo. Berg har vunnit ett SM-guld med Balrog och spelat 10 säsonger med det legendariska laget i SSL. Stiglund har vaktat kassen i SSL i fem säsonger med Dalen och Thorengruppen. Hagenmalm har mestadels spelat i Herr1an och allsvenskan men han har gjort en säsong i SSL med Dalen. 

Forwardstrion har dock öst in poäng tillsammans denna säsong i Herr2an Norra med IBK Umeå. Bodén har gjort 95 poäng på 14 matcher, Berg 72 på 11 matcher och Hagenmalm 56 på 12 matcher. Totalt har trion stått för sanslösa 223 poäng eller 18 poäng per match. 

Så Moälven får både in ovärderlig rutin men även massor av offensiv kraft i jakten på en Herr1an-plats.

– Moälven sökte lite rutin inför det stundande div1-kvalet, så hörde de av sig till plantskolan IBK Umeå Norr. Ska bli så jäkla roligt att få hjälpa till och att krydda kommande veckor med matcher som verkligen betyder något, skriver Peder Bodén på sitt Instagramkonto. 

Den här artikeln handlar om: