superligan
Foto: Per Wiklund
SSL (Herr)

EXTRA: SSL-tränaren får böter

ANNONS

Böter för Karlstads Andreas Karlsson efter ett olämpligt uttalande.

Det var under straffläggningen mellan Karlstad och Linköping i den förrförra omgången som hemmalagets tränare Andreas Karlsson yttrade ord som senare skulle ge honom böter motsvarande en match avstängning.

Den juridiska nämnden har gjort följande bedömning:

"Det är enligt JN utrett att Andreas Karlsson uttalat sig i enlighet med anmälan. Att använda den typen av språkbruk är inte acceptabelt och utgör ett bestraffningsbart otillbörligt uppträdande. Enligt praxis bör i första hand böter väljas som påföljd då ledare eller föreningsrepresentant begått en bestraffningsbar handling (jfr JN D14/15-28). Förseelsen ska alltså föranleda disciplinär bestraffning i form av ett bötesstraff som motsvarar avstängning i en (1) match."

Andreas Karlssons version: "Efter första straffomgången så frågar jag domare Peter Novakovic om alla tre utvalda straffläggare måste lägga innan man får välja fritt. Ja svarar Peter. Då säger jag, så det är i omgång fyra vi kan få se en bögzorro igen? Varav Peter nickar och säger ja. Väldigt klumpigt och olyckligt ordval av mig. Men jag vill poängtera att det som står i rapporten att det är riktat mot spelaren är horribelt och helt FEL information. Jag använder ordet bög om finten zorro inte mot spelaren i fråga. Jag förstår att mitt ordval är helt fel och insett att jag har gjort fel som använder mig av ett sådant ord."

Du kan läsa beslutet i sin helhet här.


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: