Allsvenskan västra/södra

TV: Sanslösa avslutningen i allsvenskan

Craftstaden stod för en osannolik vändning på matchen mot GS 86 i helgens allsvenska drabbning.

Nykomlingarna GS 86 slåss för sin existens i allsvenskan västra och med sex omgångar kvar har värmlänningarna fem poäng upp till att få kvala sig kvar. Men avståndet kunde bara ha varit tre poäng efter en av helgens två matcher mot lagen i södra allsvenskan. Rutinerade GS 86-tränaren Henrik Flognman kunde inte förstå vad som hände i slutminuterna mot Craftstaden Oskarshamn.

– Det är bland det sjukaste... Jag har ändå varit med många år inom innebandyn, säger Flognman till Värmlands Folkblad.

GS 86 såg ut att gå mot en viktig seger när man ledde med 5-1 när det återstod sju minuter att spela. Men Craftstaden reducerade till 2-5 med sex minuter och 40 sekunder kvar. Tiden såg sedan ut att rulla iväg för Craftstaden men med drygt två minuter kvar att spela tog gästerna ut sin målvakt. 18.50 gjorde man 3-5, 19.03 gjorde man 4-5 och 19.24 kvitterade man till 5-5 och tog matchen till förlängning.

Varför ändra ett vinnande koncept tänkte nog Craftstaden som även tog ut målvakten i sudden när det återstod två minuter och då dröjde det inte länge förrän man gjorde sitt fjärde mål i spel sex mot fem.

– Det var det sjukaste jag varit med om. Vi gjorde en fantastisk match i två perioder och typ 18 minuter. Craftstaden lyckades göra tre mål på slutet i spel sex mot fem. Det var otroligt tungt att vi inte tog tre poäng, sa Flognman efter matchen till tidningen.

Se alla fyra målen i klippet ovan.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten