Hagunda IF förlorade mot IBF Falun

Storseger för IBF Falun borta mot Hagunda

IBF Falun hade en riktig målfest när man besegrade Hagunda borta i IFU Arena i SSL herr. IBF Falun vann med hela 12-4 (7-0, 5-3, 0-1).

IBF Faluns tränare Thomas Holmgren tyckte till om matchen:

– Skön tillbakastuds från föregående match. Svårt att hålla i tempot hela matchen samtidigt som Hagunda höjer sig.

Segern var IBF Faluns åttonde på de senaste tio matcherna.

IBF Falun spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-7 genom två mål av Malte Lundmark, två mål av Emil Nilsen, ett mål av Simon Cederström, ett mål av Alexander Galante Carlström och ett mål av Ahmad Aldeeb. IBF Falun var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det IBF Falun som var starkast. Laget vann perioden med 3-5 och ställningen efter två perioder var 3-12.

6.27 in i tredje perioden nätade Hagundas Filip Stenlund framspelad av Emil Eriksson och reducerade för Hagunda. Men mer än så orkade Hagunda inte med.

Malte Lundmark gjorde tre mål för IBF Falun, Emil Nilsen stod för tre poäng, varav två mål och Ahmad Aldeeb gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

I tabellen innebär det här att IBF Falun nu ligger på andra plats. Hagunda är på 14:e och sista plats.

I nästa omgång har Hagunda JIK hemma i IFU Arena, söndag 11 februari 15.00. IBF Falun spelar hemma mot Kalmarsund lördag 10 februari 16.00.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun