Viktor Klintsten (t.h) spelar veteran-SM ihop med fler från Storvretas SM-guldvinnande lag 2011/12 (t.v).
Foto: Per Wiklund och Adam Troy
Veteran-SM

Ställer upp med drömlag i veteran-SM: "Namnkunnigt, om man säger så"

ANNONS

...men trots den stjärnspäckade uppställningen så lägger Viktor Klintsten över pressen: "Jag ser inte oss som favoriter överhuvudtaget"

I helgen avgörs veteran-SM i Uppsala, närmare bestämt i IFU Arena. I turneringen så återfinns flertalet legendarer utspridda över flera lag, men extra många har samlats i ett och samma: Storvreta IBK.

Initiativtagare till laget är klubbikonerna Jesper Berggren och Mattias Samuelsson, som båda kommer vara med och spela. De har fått med sig ett gäng tidigare lagkamrater som bland annat inkluderar Rickie Hyvärinen, Staffan Jacobson, Fredrik Holtz, Hannes Öhman, Mika Kohonen och Viktor Klintsten – för att nämna några.

– Det är ju namnkunnigt, om man säger så! Speciellt om man kan historian, säger målvakten Viktor Klintsten till Innebandymagazinet innan han sedan lägger till:

– Jag har hört att man får vara aktiv spelare och spela veteran-SM och ingen av oss är ju speciellt aktiva, vad jag vet. Man ska inte tro för mycket om oss (skratt), det var ju ett tag sedan man spelade själv.

Storvretas trupp i veteran-SM

Magnus Adolfsson, Jesper Berggren, David Blomberg, Dan Himmelsköld, Max Holst, Fredrik Holtz, Rickie Hyvärinen, Staffan Jacobsson, Kim Johansson, Viktor Klintsten, Mika Kohonen, Gabriel Oredsson, Andreas Samuelsson, Mattias Samuelsson, Daniel Schmidt, Örjan Skogström, Dennis Solid, Marcus Söderlind, Anton Widmark, Hannes Öhman

"Jag ser inte oss som favoriter överhuvudtaget"

Klintstens senaste match kom 2022 när hans Storvreta förlorade SM-semifinalen 2022. Han har sedan dess gjort ett kort inhopp som reservmålvakt i en match, och i somras fick han frågan om att på nytt fylla ut truppen i samband med en Champions Cup-match – men tackade då nej. Några tankar på comeback finns inte heller i dagsläget.

– Nej, det har jag inte haft. Jag trivs jättebra med livet nu.

Hur är egna formen?

– Jag vet inte! Jag ska vara med och träna med Storvreta idag (läs: tisdag) och då vår jag vara med och känna. Jag ringd

e Mika (Kohonen) igår och frågade om jag fick vara med någon träning innan helgen, och det fick jag!

På tal om Mika Kohonen, hur ska det bli att se honom spela innebandy igen?

– Ja, jag vet inte om han ska spela? Jag har sett att han var med i truppen men jag har ingen aning. Vi har liksom inte ens träffats! Vi kommer träffas på fredag tror jag, och sedan kommer vi spela match.

Vem är er bästa spelare år 2023 då?

– "Matte" (Mattias Samuelsson) tror jag, han var ju med och vann SM-guld precis! Det måste nog vara Matte. Sen har jag har lite att Dan (Himmelsköld) och Gabriel Oredsson är aktiva.

Förra säsongen fick Dalens stjärnlag liknande rubriker, det innehöll spelare som Ketil Kronberg, Andreas Carlbom, Peder Bodén, Johan Eriksson och Patrik Åman. Då gick man också hela vägen – men Viktor Klintsten vill inte lägga något favoritskap på Storvretas veteraner i turneringen.

– Nej, jag ser inte oss som favoriter överhuvudtaget. Jag har inte spelat på riktigt på två år. Hannes (Öhman) har inte heller rört på sig sedan han slutade. Man ska inte tro för mycket heller! Men det ska bli skitkul.


Highlights: Falun-Tatran Stresovice 4-6 (Champions Cup-final)

Så gick det till när tjeckiska Tatran Stresovice skrällde mot Falun i finalen.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa:
"Mina två favoritspelare genom tiderna"
Plus "Mina två favoritspelare genom tiderna"
Den här artikeln handlar om: