Foto: Roland Osbeck
SSL (Herr)

Kampen mellan pappa och son i SSL

ANNONS

Albin Hedstål förlorade mot pappa Nicklas i helgen när Kalmarsund och Nykvarn möttes.

Mötet mellan Nykvarn och Kalmarsund i Svenska Superligan är väldigt speciellt. Tobias Lindström spelar i Kalmarsund men hans två bröder Jesper Och Gustav spelar i Nykvarn samt att pappa Jonny är assisterande tränare i Nykvarn. Men det är inte den enda pappakampen för Albin Hestål spelar precis som Tobias i Kalmarsund med Albins pappa Nicklas Hedstål är huvudtränare i Nykvarn. 

I helgens möttes de båda lagen och det var nykomlingarna Nykvarn som vann lite oväntat mot Kalmarsund med 5-4. En förlust som Albin Hedstål hade svårt att smälte eftersom han förlorade mot sin pappa. Han sa följande till Expressen efter matchen i deras sändning. 

– Det är klart att det suger. Det får man nog höra ett tag nu…det är fruktansvärt. 

När de båda möttes i höstas blev det också 5-4 men den gången vann Kalmarsund i sudden efter ett uppmärksammat mål som blev avgörande. När Innebandymagazinet pratar med Nicklas Hedstål så tycker han ändå att sonen ska vara nöjd med de två interna kamperna. 

– Albin får vara glad att de fick två av sex poäng mot oss, man kan väl säga att domaren hade lite otur med målbedömningen nere i Kalmar annars hade vi tagit sex av sex av dem, haha. Skämt åsido det är tighta matcher hela tiden i årets SSL, man får inte ha för djupa dalar eller höga toppar efter matcher det är bara på nästa.

Nykvarn tog ledningen med 2-0 i helgens match samt med 3-2. Kalmarsund jagade hela vägen in i kaklet men kom aldrig närmare än 3-4 och 4-5.

– Bra match från vår sida där vi kommer ut starkt. Spelar mer på insida än tidigare och taktiskt sett mycket bra där vi helt tar bort deras poängspelare ur matchen. 

Men det blev en dyrköpt seger för Nykvarn som fick en skada på Jesper Lindström. Lindström fick bäras av planen men en ny skada på det knät som han tidigare dragit av korsbandet på. Den spontana reaktionen efter matchen från Jesper var att det rörde sig om en ny korsbandsskada. Något som Hedstål inte kan bekräfta utan han hoppas på att det rör sig om någon lättare skada. 

– Statusen på Jesper vet jag inget mer om i dagsläget. Det blir en magnetröntgen inom kort så jag hoppas på det bästa fram till dess. 

Med sju omgångar kvar att spela ligger nykomlingarna elva i tabellen med sex poäng upp till slutspel och tre poäng ner till nedflyttningsplatsen. Så det kommer bli en kamp ända in på upploppet för Nykvarn om det ska bli slutspel, nedflyttning eller mittemellan. 

– Vi tänker verkligen en match i taget och lever i nuet, om knappt två veckor är det Thorengruppen hemma det är vårt enda fokus just nu.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: