Foto: Peter Lindblad och Per Wiklund
Superligan

Highlights: Malmö-Täby

ANNONS

Hanna Nordstrand har växlat upp rejält i Täby efter VM-guldet.

Hanna Nordstrand svarade för en magisk debutsäsong i Åkersberga i Svenska Superligan ifjol. En av de bästa debuterna genom tiderna för en svensk spelare i SSL, vilket belönades med titeln årets rookie. 

Inför årets säsong värvades Nordstrand till topplaget Täby där hon fått upp farten rejält på slutet. Under januari månad har Nordstrand öst in tio poäng vilket nästan är en dubbling av hennes totala poängskörd denna säsong. I helgen var hon den stora skillnaden när Täby bortaslog Malmö med 7-3 i en match som Nordstrand svarade för två mål och två assist.  

– Jag gjorde en bra insats mot Malmö, inte bara för att jag fick utdelning utan även krigade på planen. Det värsta jag vet är matcher där jag känner att jag inte tagit fullt ut i hemjobb och dueller. Förra säsongen jag spelade mot Malmö borta gick det lika bra, vet faktiskt inte varför men just nu är det min favoritplan att spela på, säger Nordstrand med ett stort skratt till Innebandymagazinet. 

Förra säsongen gjorde Nordstrand fyra mål mot Malmö när Åkersberga tog två skrällpoäng efter 5-4 i sudden. Givetvis var det Nordstrand som gjorde det sista målet också. Under januari har Täby spelat fem matcher och Nordstrand har gjort 6+4 på de matcherna. Vilket innebär att hon på egen hand legat bakom 36% av Täbys alla mål. 

– Tror mycket handlar om mitt självförtroende och att min femma hittat kemi som gör att vi kan ha bra rull på banan.

Förra säsongens fantastiska prestation med 53 poäng och en sjätte plats i poängligan har legat den unga talangen lite i fatet när hon bytt till ett topplag och fått en mindre roll än i sin moderklubb. Men uttagningen till VM och karriärens första senior VM-guld i december har gjort underverk med supertalangens självförtroende.  

– Ja, det har stärkts efter VM. Första delen av säsongen hade jag lågt självförtroende, kände en del press från olika håll då min förgående poängskörd var magisk och jag kände att jag ville visa Täby att det gjorde rätt val att värva mig. Men efter VM fick jag en nystart och den största skillnaden är att jag hämtar mycket boll på egen planhalva nu och kan starta anfall, vilket jag tycker är en av mina styrkor. Jag springer inte runt och gömmer mig på planen längre.

Hanna Nordstrands januari-boost har fått Täby att klättra upp till en tredjeplats i tabellen när det återstår åtta omgångar. Så Täby kommer att gå in till ett slutspel med högt självförtroende och då kan vad som helst hända. 

– Jag tror vi kan nå långt. När vi är bra, då är vi jäkligt bra men det gäller att hålla denna höga nivå uppe för att alla lag i denna serie kan sabba för oss om vi slarvar eller tappar onödiga poäng i matcher där vi borde ha vunnit. Alla i laget har samma mål, att ta sig så långt som möjligt men vi alla vet att det krävs varenda procent av oss för att lyckas.

Se Nordstrands alla poäng mot Malmö i klippet ovan. 

 

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: