Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Balzano om var hon kommer att avsluta säsongen

ANNONS

Kommer Isabel Balzano spela kvar i bottenlaget Åkersberga eller kommer hon att byta till topplaget Täby innan torsdag?

Som Innebandymagazinet kunde avslöja för två veckor sedan kan bottenlaget Åkersberga tappa sin bästa spelare till SSL-konkurrenten Täby. 

Åkersberga vann den otroligt viktiga sexpoängsmatchen mot Mora i helgen med 3-2 och stor matchvinnare blev Isabel Balzano med 1+2. Men det kan ha varit den sista matchen för Balzano i Åkersberga. På onsdag klockan 23.59 stänger transferfönstret i Svenska Superligan och fram tills dess har Balzano på sig att fundera var hon ska avsluta säsongen.

– Nä men jag tror nog att det kanske ska kunna gå att lösa, jag hoppas på det. Det är väl Täby och Ackers som ska komma överens. Jag vet faktiskt inte hur det går för dem men det hade varit jättebra om hon kommer, sa Täbys tränare Rickar Wellsmo när Innebandymagazinet frågade om han trodde att Balzano skulle ansluta. 

Enligt våra uppgifter så var båda klubbarna överens om en övergång men att det var upp till Balzano själv att göra valet var hon ska avsluta säsongen. Något som Balzano bekräftar i en intervju med Expressen, där hon får frågan om hon kommer att avsluta säsongen med Åkersberga eller inte. 

– Det får vi se. Det ligger på mig, inte på ”Ackers” eller Täby. Jag ska ta beslutet, säger Balzano till tidningen och fortsätter berätta om beslutet:

– Man kan se det på många sätt. Det är bara innebandy. Folk vill göra en större grej av det än vad det är. Jag ser bara till min egen utvecklings skull. Det är goda förutsättningar i Täby. Det är en professionell förening. Det är inget emot tjejerna i ”Ackers”. Jag har fått ett fint utskjut i Åkersberga. Jag måste kunna ta det vidare någon annanstans.

Med åtta omgångar kvar att spela ligger Åkersberga precis över nedflyttningsstrecket med två poäng mer än både Mora och Lockerud. Täby ligger på en tredjeplats med sex poäng upp till Pixbo och tre poäng ner till Västerås Rönnby. Balzano leder den interna poängligan i Åkersberga överlägset. Med sina 12+8 ligger Balzano på en 32:a plats i den totala poängligan, vilket är personligt rekord. 


TV: Highlights: Åkersberga- KAIS Mora 3-2

Se alla målen från helgens bottenmöte


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: