Skälby förlorade mot Visby IBK

Tungt för Skälby – Visby bröt fina vinstsviten

Skälby har haft en stark period i Allsvenskan norra herr och inför matchen hemma mot Visby hade laget tagit fem raka segrar. På söndagen tog det stopp och matchen i Mälarenergi Arena slutade 6-8 (2-3, 4-2, 0-3). Det var första förlusten sedan den 26 november för Skälby.

Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg:

– En svängig match där vi blandar och ger. Lite rörigt när vi tappar en spelare tidigt på grund av skada och får kasta om i laget. Men i tredje är vi starka och stänger igen 4 minuter boxplay och gör mål i bytet efter vi blivit fulltaliga. En otroligt skön seger.

Segern var Visbys fjärde på de senaste fem matcherna.

I första perioden var det Visby som var starkast. Laget vann perioden med 2-3.

Skälby hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-5.

Visby vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 6-5 till 6-8 i tredje perioden. Det sista målet kom med 02.05 kvar av matchen.

Visbys Kim Ganevik stod för tre poäng, varav ett mål och Jesper Lagemyr gjorde tre mål för. Fabian Berg hade tre assists för Skälby och Jonathan Berglund gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här betyder att Visby ligger på andra plats i tabellen, och Skälby är på femte plats.

Nästa motstånd för Skälby är Gävle GIK. Lagen möts fredag 9 februari 19.30 i Gavlehov Arena. Visby tar sig an Sirius hemma lördag 10 februari 17.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK Skälby vann klart borta mot Sirius Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele