Djurgårdens IF IBS vann mot RIG Umeå

Segerraden förlängd för Djurgården – besegrade RIG Umeå

7-6 (3-0, 3-4, 1-2) blev resultatet när Djurgården och RIG Umeå möttes i Eriksdalshallen på söndagen. I och med detta har Djurgården tre raka segrar i Allsvenskan norra herr, och efter den tuffa perioden är Djurgården nu i riktigt bra form.

– Vi gör en riktigt bra första period, andra och tredje perioden präglas av slarv från vår sida och vi bjuder in ett bra kämpande RIG. Viktigt med tre poäng dock. Vi har nu tre raka vinster och vi visar att vi är starka hemma, kommenterade Djurgårdens tränare Rickard Gustafsson efter matchen.

RIG Umeås tränare John Edström om matchen:

– Tycker vi förlorar matchen i första perioden. Vi bjuder på alla tre målen och uppförsbacken blir lite för brant. Vi är nära att komma ikapp men de räcker inte hela vägen!

Matchen var länge mållös. Djurgården ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål på 2.38 i slutet av perioden av David Johansson, Lukas Granath och Theodor Svensson. I andra perioden var det i stället RIG Umeå som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Även i tredje perioden var det RIG Umeå som var starkast. Laget vann perioden med 1-2 men Djurgården kunde hålla undan och vinna matchen med 7-6.

RIG Umeås Victor Jensen stod för fyra poäng, varav ett mål. Sebastian Gafvelin och Lukas Granath gjorde två mål och ett assist var för Djurgården.

Det här var Djurgårdens andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också RIG Umeås sjätte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Djurgården ligger kvar på sjätte plats och RIG Umeå på tionde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Djurgården är Älvsjö. Lagen möts söndag 11 februari 17.30 i Västertorpshallen. RIG Umeå tar sig an Sundsvall FBC hemma lördag 10 februari 16.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Djurgården segrare hemma mot Sirius