Skoghall vann mot Craftstaden
Montage
Matchrapport

Nora Pettersson det stora utropstecknet när Skoghall slog Craftstaden

ANNONS

Skoghall besegrade Craftstaden hemma i Allsvenskan västra/södra dam med 8-2 (3-1, 2-0, 3-1). Men mycket av snacket handlade om Nora Pettersson – som gjorde hela fem mål.

– Ja det var en trupp som var revanschsugna efter gårdagens match där vi inte alls kom upp i nivå. Idag stämde det mesta och trots siffrorna tycker jag att Craftstaden utmanade och och gav aldrig upp, det beundrar jag verkligen! Vi hade Issa som var fantastisk i mål och räddade oss många ggr. Hela laget gjorde en bra insats även om Noras fem mål såklart sticker ut. Otroligt glad för hennes skull att det lossnade så idag och det såg så lekande lätt ut, kommenterade Skoghalls tränare Toni Walther.

Craftstadens assisterande tränare Johan Magnusson tyckte till om matchen:

– Vi ger allt i 60 minuter men idag räcker det tyvärr inte. De är effektiva när deras lägen kommer och det är tyvärr inte vi. Det är egentligen det som skiljer oss åt för vi har minst lika många heta chanser som de. Nu är det bara att blicka framåt mot kommande matcher.

Segern var Skoghalls åttonde på de senaste tio matcherna.

Craftstaden tog ledningen efter fem minuters spel, genom Lisa Hultgren framspelad av Christine Borg.

Skoghall kvitterade till 1-1 efter 7.24, när Wilma Ahl hittade rätt på pass av Emma Nordsäter.

Laget tog också ledningen efter 12.14, genom Nora Pettersson på pass av Carolina Karlsson.

Skoghall ökade också ledningen till 3-1 efter 16.54, när Nora Pettersson på nytt fick träff framspelad av Amanda Gottebo.

I andra perioden var Skoghall starkast och gick från 3-1 till 5-1 genom mål av Charlie Lundström och Nora Pettersson. Craftstaden reducerade dock till 5-2 genom Elna Olsson efter 8.01 av matchen.

Skoghall stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 5-2 till 8-2. Skoghall tog därmed en klar seger.

Skoghalls Nora Pettersson gjorde fem mål.

Båda lagen har nu tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, Skoghall med 26–15 och Craftstaden med 22–18 i målskillnad.

För Craftstaden gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Skoghall leder serien.

I nästa match möter Skoghall Bergs IK borta på lördag 10 februari 13.00. Craftstaden möter Lindås söndag 11 februari 14.00 hemma.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall

Den här artikeln handlar om: