IBK Dalen vann mot Storvreta

IBK Dalen klart för kval till Superligan

IBK Dalen har haft en bra säsong i Allsvenskan norra/östra dam, och är nu klart för kval till Superligan. Det efter seger, 7-4 (1-0, 3-3, 3-1), på hemmaplan mot Storvreta på söndagen.

– En riktigt rolig match där vi jobbar hårt för varandra matchen igenom. Matchen är jämn och där vi driver på tempot och går ifrån målmässigt i mitten av den tredje perioden. Storvreta plockar målvakt i slutet och där vinner vi bollen och kan sätta 7-4 i öppen kasse. Riktigt kul med seger och ytterligare 3 poäng den här helgen, kommenterade IBK Dalens tränare Caroline Stattin.

Därmed har IBK Dalen vunnit 16 matcher i rad i Allsvenskan norra/östra dam.

IBK Dalen tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Emma Sarkkinen framspelad av Rut Marklund. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

IBK Dalen vann också tredje perioden 3-1 och ställningen efter tre perioder var 7-4.

Amanda Ljunggren och Jonna Vuontisvaara gjorde båda två mål och en assist för Storvreta. IBK Dalens Hanna Kristoffersson gjorde tre mål för IBK Dalen.

IBK Dalen stannar därmed i serieledning, och Storvreta på andra plats, i tabellen. Nio poäng skiljer lagen åt.

Nästa motstånd för IBK Dalen är IBK Luleå. Lagen möts lördag 10 februari 16.00 i Kronanhallen. Storvreta tar sig an Älvsjö AIK hemma söndag 11 februari 16.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka