Kais Mora förlorade mot Björklinge BK
Montage
Matchrapport

Hast och Hast säkrade segern för Björklinge mot Kais Mora

ANNONS

Björklinge tog en stark seger mot Kais Mora borta i division 1 västra Svealand herr. I förlängningen kunde bortalaget avgöra till 9-8 (1-3, 3-2, 4-3, 1-0) och ta bonuspoängen. Laget kvitterade i slutet av tredje perioden genom Mikael Hast innan Mikael Hast avgjorde.

– Tycker vi börjar matchen bra i första perioden och skulle nog ha haft ett par mål till med så många bra lägen. Sen tycker jag att vi tappar försvars spelet och släpper alldeles för många spel vändningar mot oss som vi blir straffade på. Våran första femma gör mycket framåt men idag var de tyvär delaktig i många mål bakåt. Vi har ledningen många gånger men när vi ska försvara den så går vi in och tappar för mycket spelare högt upp i banan som Björklinge straffade oss direkt med en kontring. Så vi får släppa den här insatsen och ta nästa match istället, tyckte Kais Moras ass tränare Mattias Holmström, efter matchen.

Björklinges tränare Daniel Nordlindh om matchen:

– Riktigt rolig och bra innebandymatch, Mora ska ha credd, spelade bra anfallsspel och hög press. Det tog ett tag för oss att vänja oss vid matchbilden men sedan slet vi som djur och visade bra moral och vände underläget till oavgjort. Sen en fin bonuspoäng i sudden kändes oerhört skönt.

Mikael Hast slog till 4.09 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 9-8-mål.

Kais Mora tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.31 genom Alvin Karlgren, och gick upp till 2-0 innan Björklinge svarade.

I periodpausen hade Kais Mora ledningen med 3-1. I andra perioden var det i stället Björklinge som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 5-4.

Björklinge var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter tre perioder var 8-8.

I förlängningen tog det 4.09 innan Björklinge också avgjorde till 8-9. Matchvinnare för bortalaget blev Mikael Hast, på pass av Simon Gustafsson.

Mikael Hast gjorde två mål för Björklinge och spelade fram till tre mål och Simon Gustafsson stod för tre poäng, varav ett mål. Emil Hedström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Kais Mora.

Det här var Kais Moras femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Björklinges tredje uddamålsseger.

Resultatet innebär att Kais Mora ligger kvar på sjätte plats och Björklinge på sjunde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Kais Mora är LI20 IBF. Björklinge tar sig an Vaksala hemma. Båda matcherna spelas onsdag 7 februari 19.30.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8

Den här artikeln handlar om: