IBF Borlänge vann mot IBK Hudik
Montage
Matchrapport

Formstarka IBF Borlänge vann mot IBK Hudik

ANNONS

IBF Borlänge är svårslaget i division 1 västra Svealand herr. Mot IBK Hudik hemma i Maserhallen på söndagen blev det seger igen. Laget vann med 4-3 (3-1, 0-0, 1-2) och har nu fyra segrar i rad.

– Vi tar tre poäng. Fin första period men sedan är vi direkt dåliga de andra två. Att vi lyckas bärga tre poäng är starkt. Hudik var bra och hade bud på fler mål, liksom vi. Skönt att vinna trots att vi inte är på topp, tyckte IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson, efter matchen.

IBF Borlänge tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 10.02 genom Emil Ragnarsson, och gick upp till 2-0 innan IBK Hudik svarade.

I periodpausen hade IBF Borlänge ledningen med 3-1.

Andra perioden blev mållös. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Viggo Lärnvåg göra 3-2 för IBK Hudik.

IBF Borlänge gjorde 4-2 genom Oskar Backlund efter 14.36 och tog ett rejält grepp om matchen.

Sebastian Blid reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte IBK Hudik.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, IBF Borlänge med 21–14 och IBK Hudik med 27–14 i målskillnad. Det här var IBF Borlänges tredje uddamålsseger den här säsongen.

För IBF Borlänge gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan IBK Hudik är på femte plats.

I nästa match möter IBF Borlänge Hagfors borta på tisdag 6 februari 20.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8

Den här artikeln handlar om: