Fristad vann mot Telge SIBK

Förlust mot Fristad för Telge SIBK

Telge SIBK blev överraskande besegrade av Fristad på bortaplan i Allsvenskan västra/södra dam, där matchen på söndagen slutade 7-5 (2-1, 3-2, 2-2).

– Vi gör en för dålig start och är alldeles för och ödmjuka inför uppgiften, det tillsammans med att återigen arbeta i underläge en hel match blir tillslut för jobbigt, tyckte Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult, efter matchen.

Fristad startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Josefin Dahlander och Josefin Been innan Telge SIBK svarade och gjorde 2-1 genom Julia Södergren. Även i andra perioden var det Fristad som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Tredje perioden slutade 2-2 och Fristad vann matchen med 7-5.

Therese Gustafsson gjorde två mål för Telge SIBK och spelade fram till två mål. Lovisa Emtervall gjorde tre mål för Fristad och Stella Kolbrink-Blomberg stod för tre poäng, varav ett mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Fristad på åttonde och sista plats och Telge SIBK på andra plats.

Telge SIBK tar sig an GS 86 i nästa match hemma söndag 11 februari 14.00.

Matchrapporter: Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Tungt besked för Lindås – åker ur serien Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Stort jubel när Telge SIBK säkrade seriesegern med vinst mot Lillån IBK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1