IBK Lidköping förlorade mot Ledberg

Förlängningsseger för Ledberg mot Lidköping

Matchen mellan hemmalaget Lidköping och gästande Ledberg i division 1 Mellersta herr var lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Ledberg avgöra till 9-8 (1-1, 4-3, 3-4, 1-0). Sebastian Batshon spelade en avgörande roll för Ledberg när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

– Det går tungt nu. Vi har en del grus i maskineriet, kommenterade Lidköpings tränare Jonas Olsson.

Ledbergs assisterande tränare Henrik Gränsman tyckte till om matchen:

– Det var viktigt med seger idag. Vi har haft flera jämna matcher senaste tiden där vi inte lyckats få med oss poängen. Grabbarna förtjänade verkligen den här vinsten efter en del motgångar. Som flera gånger tidigare under säsongen är vi starka när det blir förlängning. Flera spelare är mycket stabila i dagens match. Tim Rosell leder laget med dubbla byten. Albin Kalmelid är bollvinnare och tar avgörande beslut. Hugo Lindberg lyfter sitt spel för varje match han får. Filip Laurell, Ludvig Johansson och Sebastian Batshon ska också nämnas. Sedan har vi matchen lirare i målet, Noel Björkeby.

När Ledberg och Lidköping senast gjorde upp var Lidköping klart bättre och vann med hela 9-2. Nu kom alltså revanschen för Ledberg.

Första perioden var jämn. Lidköping inledde bäst och tog ledningen genom Lucas Joelsson efter 11.31, men Ledberg kvitterade genom Lukas Persson efter 17.42. I andra perioden var det Ledberg som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Lidköping var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter tre perioder var 8-8.

I förlängningen tog det 2.29 innan Ledberg avgjorde till 8-9. Stor matchhjälte blev Sebastian Batshon, på pass av Samuel Eklund.

Sebastian Batshon gjorde två mål för Ledberg och spelade dessutom fram till två mål. Oscar Garyd gjorde ett mål och totalt fyra poäng för Lidköping och Joel Flensén stod för tre poäng, varav två mål.

Lidköping har en vinst, en oavgjord och tre förluster och 29–37 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Ledberg har två vinster och tre förluster och 26–36 i målskillnad. Det här var Lidköpings andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Ledbergs tredje uddamålsseger.

Det här betyder att Lidköping är kvar på femte plats, och Ledberg stannar på tionde plats, i tabellen.

Lidköping tar sig an IBF Norrköping i nästa match hemma söndag 11 februari 15.00. Ledberg möter IBF Västerås hemma lördag 10 februari 13.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping