Lindome förlorade mot Bergs IK

Bergs IK vinnare mot Lindome – kvitterade och avgjorde sent

Matchen i Allsvenskan västra/södra dam mellan hemmalaget Lindome och gästande Bergs IK var oavgjord vid full tid, efter Elsa Kallentofts kvittering till 3-3 för Bergs IK med bara 1 minut kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 4-3 (2-1, 0-0, 1-2, 1-0) genom Caroline Hansen.

Segermålet för Bergs IK stod Caroline Hansen för 4.14 in i förlängningen.

Bergs IK tog ledningen efter 4.23, genom Alma Eriksson.

Lindome kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.58 nätade Kajsa Högemark framspelad av Maja Lundström.

Bergs IK tog ledningen på nytt efter 17.20, när Emma Hagberg slog till framspelad av Caroline Hansen.

Andra perioden blev mållös. 3.31 in i tredje perioden nätade Lindomes Sanna Browaldh framspelad av Kajsa Högemark och kvitterade för Lindome.

Efter 7.44 slog Amanda Lööv Miljevic till på pass av Kajsa Högemark och gav Lindome ledningen.

Bergs IK kvitterade till 3-3 med 1.54 kvar att spela genom Elsa Kallentoft på pass av Emma Hagberg.

I förlängningen tog det 4.14 innan Bergs IK också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Caroline Hansen, framspelad av Julia Sidklev.

Lindomes Kajsa Högemark stod för ett mål och två assists.

Det här var Lindomes andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Bergs IK:s tredje uddamålsseger.

Bergs IK:s nya tabellposition är femte plats, medan Lindome är på fjärde plats.

Lördag 10 februari spelar Lindome borta mot Jönköping 14.00 och Bergs IK mot Skoghall hemma 13.00 i Ljungsbro Sporthall.

Matchrapporter: Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1