Alunda IBF vann mot Gamla Stan IBK
Montage
Matchrapport

Alunda vann på hemmaplan mot Gamla Stan

ANNONS

Alunda vann mötet i Allsvenskan norra/östra dam på hemmaplan mot Gamla Stan, med 4-2 (2-0, 2-1, 0-1).

– Idag möter vi ett tungt och hårt arbetande Gamla Stan som gör det riktigt bra matchen igenom, trots det så tycker jag att vi för matchen från början till slut. Matchen har ett högt tempo där båda lagen bjuder upp till en fartfylld och rolig match! Idag är vi ändå det starkaste laget på planen och tjejerna är verkligen värda både dagens 3 poäng och helgens 6 poäng, kommenterade Alundas tränare Daniel Eriksson efter matchen.

Gamla Stans tränare Peder Lundström om matchen:

– Vi är inte riktigt med i första perioden och sätter oss själva i en tuff sits. I andra och tredje perioden så spelar vi upp oss och har några lägen att komma ikapp, men det vill sig inte idag.

I början av matchen var Alunda starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Sanna Oljemark och Hanna Björndahl. Alunda ökade ledningen till 3-0 genom Fanny Blad efter 5.15 i andra perioden.

Efter 13.07 av perioden kunde Tea Grenholm göra 3-1 för Gamla Stan.

Efter 19.15 ökade Alunda på till 4-1 genom Paulin Andersson.

Lina Eriksson reducerade förvisso, men närmare än 4-2 kom inte Gamla Stan. Tredje perioden blev mållös och Alunda tog därmed en säker seger.

Alundas Fanny Blad stod för ett mål och två assists.

Alunda har två segrar och tre förluster och 15–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Gamla Stan har fem förluster och 13–27 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Alunda på femte plats och Gamla Stan på sjunde plats.

Nästa motstånd för Alunda är Tyresö Trollbäcken. Lagen möts söndag 11 februari 15.45 i Tyresöhallen. Gamla Stan tar sig an Sundsvalls IBF hemma lördag 10 februari 13.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City

Den här artikeln handlar om: