Vaksala SK IBK vann mot Sandvikens AIK

Vaksala för starka när Sandvikens AIK föll i förlängningen

Sandvikens AIK lyckades inte ta hem segern borta mot Vaksala i division 1 västra Svealand herr, utan föll efter förlängning. Matchen avgjordes först i förlängningen där Vaksala var starkast, och slutresultatet blev 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 1-0).

– En jämn match mot serieledande Vaksala, vi hotar dem och leder med 2 minuter kvar. Smolk i bägaren är väl att förlora i sudden. I stora hela är bra insats av laget, nu gnuggar vi vidare på förbättringar i spelet inför nästa utmaning som är Hälsinggården hemma 8 februari, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström efter matchen.

Melvin Alm Mendoza stod för Vaksalas avgörande mål 4.59 in i förlängningen.

Sandvikens AIK tog ledningen efter 8.22, genom Eric Sjöstrand på pass av Albin Norin. Efter 11.53 i andra perioden nätade William Tara-Eriksson, framspelad av Patrik Jansson och kvitterade för Vaksala. Efter 5.36 i tredje perioden gjorde Sandvikens AIK 1-2 genom Albin Norin.

Vaksala kvitterade till 2-2 genom Magnus Sjödin med 1.58 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.59 innan Vaksala också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Melvin Alm Mendoza, framspelad av Olle Hedfors.

Förlusten var Sandvikens AIK:s femte uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Vaksala fortsätter toppa tabellen och Sandvikens AIK ligger på åttonde plats i tabellen.

I nästa omgång har Sandvikens AIK Hälsinggården hemma i Arena Jernvallen, torsdag 8 februari 19.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0 Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala