Skoghall förlorade mot Jönköping

Tung seger för Jönköping i toppmatchen mot Skoghall

Det var två topplag som möttes i Allsvenskan västra/södra dam på lördagen. Och det slutade med seger för Jönköping, som besegrade Skoghall borta med 6-3 (1-1, 4-1, 1-1).

Det här betyder dock inga förändringar i tabellen. Skoghall är i fortsatt serieledning, och Jönköping är i fortsatt serieledning.

– Vi möter ett för dagen bättre Jönköping. Tyvärr har vi dragits med lite sjukdomar och skador senaste veckan vilket gjort det lite hackigt. Men tjejerna kämpade på väl och vi får gratulera Jönköping till segern, kommenterade Skoghalls tränare Toni Walther.

Därmed har Jönköping vunnit fem matcher i rad i Allsvenskan västra/södra dam.

Första perioden var jämn. Skoghall inledde bäst och tog ledningen genom Carolina Karlsson efter 8.34, men Jönköping kvitterade genom Moa Schönning efter 16.03. I andra perioden var det Jönköping som var starkast. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-5.

Efter 11.07 i tredje perioden ökade Jönköping på till 2-6, på nytt genom Mira Markström.

Emma Nordsäter reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Skoghall. Jönköping tog därmed en stabil seger.

Jönköpings Mira Markström stod för tre poäng, varav två mål.

Söndag 28 januari möter Skoghall Craftstaden hemma 16.00 och Jönköping möter GS 86 borta 14.30.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Seger för Katrineholm borta mot Skoghall