FBI Tullinge vann mot Värmdö
Montage
Matchrapport

Tullinge besegrade Värmdö och toppar nu tabellen

ANNONS

Segern mot Värmdö på hemmaplan innebär att Tullinge nu är serieledare i division 1 östra Svealand herr, två poäng före RA19. Tullinge vann med 5-4 (3-1, 1-2, 1-1). Värmdö ligger på sjätte plats i tabellen.

– Väldigt viktig seger mot ett starkt Värmdö! I stort gör vi en bra och stabil insats och hittar återigen sätt att vinna denna typ av matcher. Om jag inte räknar fel är det säsongens sjätte uddamålsseger, imponerande, kommenterade Tullinges sportchef Jacob Ericson efter matchen.

Värmdös assisterande tränare Kim Johansson tyckte så här om matchen:

– Vi möter ett starkt Tullinge på bortaplan. Vi vet att det krävs mycket av oss för att vinna denna match. Vi vet också att vi kan slå de här, vilket vi gjorde senast. Tycker att vi gör en okej match där vi skapar en hel del bra chanser men har lite problem att få in bollen. Defensivt straffas vi hårt på våra individuella misstag. Vi bjuder på lite för enkla misstag tyvärr. Vi avslutar med en bra forcering men som tyvärr inte räcker hela vägen.

Segern var Tullinges femte på de senaste sex matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Tullinge var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

Efter 10.26 i andra perioden slog Filip Lundmark till, framspelad av Emil Mattsson och kvitterade för Värmdö.

Tullinges Wilhelm Lau-Nygren gjorde 4-3 efter 13.22 på pass av Calle Heinby.

Anton Andersin gjorde dessutom 5-3 efter 20.45 på pass av Mattias Andersson.

17.05 in i tredje perioden nätade Värmdös Lucas Nordahl framspelad av Joakim Pettersson och reducerade för Värmdö. Mer än så blev det dock inte för Värmdö.

Det här var Tullinges sjätte uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Värmdös femte uddamålsförlust.

Tullinge tar sig an Salem i nästa match borta onsdag 7 februari 19.30. Värmdö möter samma dag 20.00 Farsta hemma.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Kryss för Värmdö och Ekerö IK

Den här artikeln handlar om: