Katrineholm vann mot Olofström

Storseger för Katrineholm – 7-2 mot Olofström

Katrineholm hade inga problem med Olofström i Allsvenskan västra/södra dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 7-2 (1-1, 3-0, 3-1).

– Extremt viktig vinst! Vi gör jobbet men inte mycket mer än så. I slutändan så är det tre poäng som räknas. Finns detaljer att slipa på inför kommande matcher. Nu njuter vi av segern ikväll och tar nya tag imorgon, kommenterade Katrineholms tränare Andreas Sjöberg efter matchen.

Första perioden var jämn. Katrineholm inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Sofie Cederlind efter 1.54, men Olofström kvitterade genom Wilma Titusson efter 5.19. Katrineholm spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Alva Lysén, Angelica Högberg och Tilda Lilja. Tidigt i tredje perioden av matchen kunde Emma Torikka göra 4-2 för Olofström.

Katrineholm stod därefter för tre raka mål i när laget gick från 4-2 till 7-2. Katrineholm tog därmed en klar seger.

Angelica Högberg gjorde ett mål för Katrineholm och spelade dessutom fram till tre mål och Ebba Myllyvainio stod för ett mål och två assists.

Katrineholms nya tabellposition är femte plats, medan Olofström är på sjunde plats.

Söndag 28 januari 14.00 spelar Katrineholm hemma mot Växjö IBK.

Matchrapporter: Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Seger för Katrineholm borta mot Skoghall