IBK Dalen vann mot IBF Falun Utveckling

Storseger för IBK Dalen hemma mot IBF Falun Utveckling

IBK Dalen hade en riktig målfest när man besegrade IBF Falun Utveckling hemma i Umeå Energi Arena i Allsvenskan norra/östra dam. IBK Dalen vann med hela 11-1 (1-1, 4-0, 6-0).

– En match där vi kommer till mycket avslut och farliga lägen. Vi får det att lossna i den andra perioden efter fint målvaktsspel av Faluns målvakt. I den tredje fortsätter vi ånga på och gör 6 mål till framåt. Kul med en storseger och att alla våra formationer går in och levererar, kommenterade IBK Dalens tränare Caroline Stattin.

Det här innebär att IBK Dalen nu har 15 segrar i följd i Allsvenskan norra/östra dam.

Första perioden var jämn. IBK Dalen inledde bäst och tog ledningen genom Emmy Helander efter 7.48, men IBF Falun Utveckling kvitterade genom Jennifer Boström-Fors efter 14.34. IBK Dalen spelade bra i andra perioden och gick från 1-1 till 5-1 tack vare sex raka mål (! ), mål av Emma Sarkkinen, Anna Helander, Rut Marklund och Hanna Berglund. Och det var bara början. IBK Dalen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-1. Målen i sista perioden gjordes av Ida Sundström, som gjorde två mål, Elin Björke, Lisa Sjölund, Anna Helander och Elin Hultman.

Hanna Berglund och Emma Sarkkinen gjorde ett mål och två assist var för IBK Dalen.

Det här betyder att IBK Dalen är i fortsatt serieledning, med 45 poäng efter 15 matcher, och IBF Falun Utveckling på sjätte plats med 13 poäng.

Söndag 28 januari 14.00 spelar IBK Dalen hemma mot Storvreta.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen