IBF Västerås vann mot Linköping FBC

Segersviten sprack för Linköping mot IBF Västerås

Linköping hade sju raka segrar inför bortamatchen i division 1 Mellersta herr mot IBF Västerås. Då kom första förlusten sedan den 18 november. Matchen på lördagen i Mälarenergi Arena slutade 11-8 (3-2, 3-4, 5-2).

– Ja idag fick vi stryk av betydligt mer taggat och fysiskt spelande Västerås. Väldigt mjukt över hela linjen den enda som kommer upp i nivå både fysiskt och spelmässigt är Abel Benkö övriga får underkänt, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson.

IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson tyckte till om matchen:

– En kollektiv kämpainsats som vi i långa stunder sätter vår prägel på med ett intensivt och bolltryggt spel. Trots en lite mindre dipp i andra perioden är det sett till 60 minuter en solid insats där samtliga stämplar in och håller sig till gameplan. Kul med många poänggörare!

Med det tog hemmalaget IBF Västerås en skön revansch, eftersom Linköping vann senaste mötet lagen emellan med hela 9-2.

Segern var IBF Västerås fjärde på de senaste fem matcherna.

I första perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var det i stället Linköping som hade greppet. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 6-6.

IBF Västerås startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 6-6 till 8-6. Men Linköping svarade och gjorde 8-7.

Därefter var det dock IBF Västerås som avgjorde. Laget gjorde tre mål på sex minuter till 11-7. Linköping hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 11-8.

William Schlugi gjorde fyra mål för IBF Västerås och ett målgivande pass. Filip Serrander gjorde tre mål för för Linköping.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, IBF Västerås med 44–29 och Linköping med 33–22 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, IBF Västerås på fjärde plats och Linköping på andra plats.

Lördag 10 februari spelar IBF Västerås borta mot Ledberg 13.00 och Linköping mot Berg hemma 12.00 i Linköpings Sporthall.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla