Kalmarsund förlorade mot Partille

Partille vann mot Kalmarsund efter sent avgörande

Partille tog till slut hem segern mot Kalmarsund i matchen borta i Ölands Bank Center på lördagen. Patrik Malmström slog till med bara 39 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål. Matchen i Allsvenskan södra herr slutade 3-4 (1-0, 0-2, 2-2).

Partilles tränare Ricard Carlsson tyckte till om matchen:

– Skönt att det nu äntligen var vår tur att ha lite tur att vända matchen sent in i sista! Annars en lite halvtrött match som väntat. Tre poäng är det enda viktiga när vi har det lite motigt och allt inte flyter på som vi önskar. Sen saknade vi en hel del folk så härligt att vi löser uppgiften till slut!

Kalmarsund tog ledningen efter 19.48, genom Simon Boklund. Efter 5.01 i andra perioden nätade Andre Landin, på pass av Albin Jansson och kvitterade för Partille.

Filip Sandblom gjorde dessutom 1-2 efter 11.47 framspelad av Johan Främberg.

3.30 in i tredje perioden slog Oskar Andersson till och kvitterade för Kalmarsund.

Efter 8.41 slog Viktor Ojala till på pass av Hampus Nelson och gav Kalmarsund ledningen.

17.33 in i perioden nätade Partilles Andre Landin återigen framspelad av Albin Jansson och kvitterade för Partille.

Laget avgjorde matchen med 39 sekunder kvar att spela genom Patrik Malmström på pass av Linus Gustafsson. Malmström fullbordade därmed Partilles vändning.

Kalmarsund har en vinst och fyra förluster och 19–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Partille har två vinster och tre förluster och 30–26 i målskillnad. Det här var Kalmarsunds tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Partilles andra uddamålsseger.

För Partille gör resultatet att man nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Kalmarsund är på tionde plats.

Lördag 10 februari 13.00 spelar Kalmarsund borta mot Lillån IBK. Partille möter FBC Lerum hemma i Partillebohallen onsdag 7 februari 19.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Revansch och tre poäng för Lillån IBK FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Partille tog revansch på Strängnäs