Örnsköldsvik IBF vann mot Nacka Wallenstam

Örnsköldsvik IBF knep segern i målmässigt jämn match mot Nacka Wallenstam

Det blev en uddamålsseger för Örnsköldsvik IBF i matchen mot Nacka Wallenstam i Allsvenskan norra/östra dam på lördagen. Laget vann med 6-5 (2-1, 4-1, 0-3) hemma i Skyttis Arena.

Nacka Wallenstams tränare Richard Campbell tyckte till om matchen:

– Idag var känslan att vi mentalt var kvar på bussen och att vi spelade alldeles för mycket som läckra laxar. Samtidigt gör Örnsköldsvik det väldigt bra och förtjänar vinsten.

Örnsköldsvik IBF startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Elina Hirvi innan Nacka Wallenstam svarade och gjorde 2-1 genom Victoria Ström. Även i andra perioden var det Örnsköldsvik IBF som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 6-2.

I tredje perioden var det i stället Nacka Wallenstam som hade greppet. Laget vann perioden med 0-3 men Örnsköldsvik IBF kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Örnsköldsvik IBF:s Elina Hirvi stod för fyra mål och ett assist. Victoria Ström gjorde två mål och två assist för Nacka Wallenstam.

Det här var Örnsköldsvik IBF:s fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nacka Wallenstams fjärde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Örnsköldsvik IBF ligger kvar på sjätte plats och Nacka Wallenstam på tredje plats i tabellen.

Örnsköldsvik IBF tar sig an Tyresö Trollbäcken i nästa match hemma söndag 28 januari 15.00. Nacka Wallenstam möter samma dag 12.30 Sundsvalls IBF borta.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka