Höllviken vann mot Fristad

Ny tung förlust för Fristad – som tvingas lämna serien

Det fanns all anledning för Fristad att sörja efter bortamatchen mot Höllviken i Halörhallen. Laget förlorade, 6-10 (1-3, 2-3, 3-4), och åker därmed ur Allsvenskan södra herr. Laget är helt utan seger i serien.

Höllvikens tränare Stefan Prim tyckte så här om matchen:

– En match där vi tyvärr inte är helt påkopplade samtidigt som Fristad gör ett bra jobb och kämpar på även om de ligger hopplöst sist. Men fjärde raka är viktig och vi har hugg på topp 4.

Höllviken har nu fyra raka segrar. Fristad har 15 förluster i rad.

Höllviken tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.28 genom Tobias Andersson, och gick upp till 2-0 innan Fristad svarade.

I periodpausen hade Höllviken ledningen med 3-1. Även i andra perioden var det Höllviken som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 6-3.

Höllviken vann också tredje perioden 4-3 och ställningen efter tre perioder var 10-6.

Höllvikens Johannes Wilhelmsson stod för tre mål och ett assist och Isac Olsson Ferm hade tre assists.

Det här betyder att Höllviken är kvar på femte plats.

Höllviken tar sig an Fagerhult Habo i nästa match borta söndag 11 februari 16.00. Fristad möter Hovslätt hemma lördag 10 februari 14.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Storseger för Lund Elit hemma mot Fristad Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge