Sundsvalls IBF vann mot Tyresö Trollbäcken IBK
Montage
Matchrapport

Medelberg och Fjellström bakom Sundsvalls IBF:s avgörande mot Tyresö Trollbäcken

ANNONS

Sundsvalls IBF vann hemma mot Tyresö Trollbäcken i Allsvenskan norra/östra dam med 6-4. Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Maja Medelberg gjorde 5-3 och Engla Fjellström knappt tre minuter senare gjorde 6-3 i sista perioden.

– Efter en svag första period hade vi ett bra snack i paus och tjejerna svarade upp på ett fantastiskt sätt. Efter det börjar vi verkligen spela för laget och sätter varandra i bättre situationer. Tre sköna poäng och nu laddar vi om för morgondagen, kommenterade Sundsvalls IBF:s tränare Oskar Lund efter matchen.

Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman tyckte så här om matchen:

– Jobbig förlust. Segt att åter förlora en match som vi har. Vi startar bra och har kontroll på matchen med bud på både tre och fyra måls ledning i första. Men vi tappar momentum och fokus i samband med en trist knäskada i andra. Små marginaler. Vi jobbar oss tillbaka i slutet av perioden och forsätter att skapa målchanser. Tyvärr bjuder vi in Sundsvall på slarv med tio sekunder kvar av andra. Helt onödigt. Lite fram och tillbaka i tredje och matchen punkteras när vi släpper in 5-3 med fem kvar. Vi vinner skotten i alla perioderna och har 4-5 frilägen. Nattsvart. Men en ny dag imorgon.

I början av matchen var Tyresö Trollbäcken starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Ida Lundberg och Rebecka Risberg. Sundsvalls IBF reducerade till 1-2 efter 9.33.

Efter 11.22 i andra perioden nätade Maja Medelberg, framspelad av Selina Stolt och kvitterade för Sundsvalls IBF.

Tyresö Trollbäckens Lina Holmqvist gjorde 2-3 efter 18.43 på pass av Tilde Dimitrov.

Sundsvalls IBF kvitterade till 3-3 alldeles i slutsekunderna av perioden när Milla Lundberg hittade rätt.

Sundsvalls IBF stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-3 till 6-3.

Tyresö Trollbäcken reducerade dock till 6-4 genom Thea Ernberg när bara två minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Sundsvalls IBF har två segrar, en oavgjord och två förluster och 20–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tyresö Trollbäcken har en vinst och fyra förluster och 18–29 i målskillnad.

Det här betyder att Sundsvalls IBF är kvar på tredje plats, och Tyresö Trollbäcken stannar på sjunde plats, i tabellen.

Söndag 28 januari spelar Sundsvalls IBF hemma mot Nacka Wallenstam 12.30 och Tyresö Trollbäcken mot Örnsköldsvik IBF borta 15.00 i Skyttis Arena.

Matchrapporter: Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien

Den här artikeln handlar om: