Lindås Rasta vann mot IK Zenith

Målfest när Lindås Rasta krossade Zenith i Lindås Waves Arena

Lindås Rasta hade inga problem med Zenith i division 1 västra Götaland herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 16-0 (8-0, 2-0, 6-0).

– Vi trampade på gasen lite mer än vi gjort och fick bra utdelning på det. En match vi ska vinna men vi gör det på ett väldigt bra sätt, kommenterade Lindås Rastas tränare Daniel Calebsson.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Lindås Rastas Lucas Dahlström, som stod för hela fem mål i matchen.

Segern var Lindås Rastas femte på de senaste sex matcherna.

Lindås Rasta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 8-0, fyra mål av Lucas Dahlström, ett mål av Victor Lövdahl, ett mål av Anton Dahlström, ett mål av Tobias Vant Hoff och ett mål av Adam Thyselius. Och det var bara början. Även i andra perioden var det Lindås Rasta som var starkast. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 10-0.

Lindås Rasta fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 16-0. Målen i sista perioden gjordes av Tobias Vant Hoff, som gjorde två mål, Edwin Jonsson, Gustav Andersson, Adam Thyselius och Alexander Wallberg.

Lucas Dahlström gjorde fem mål för Lindås Rasta och två målgivande passningar, Edwin Jonsson stod för ett mål och fyra assists, Tobias Vant Hoff gjorde fyra mål, Adam Thyselius gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Gustav Andersson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Resultatet innebär att Lindås Rasta ligger kvar på andra plats och Zenith på elfte plats i tabellen.

Tisdag 6 februari spelar Lindås Rasta borta mot Pixbo 20.00 och Zenith mot Backadalen hemma 19.30 i Björlanda Idrottshall.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Lindås Rasta säkrade seriesegern efter 11-3 mot Floda Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Lindås Rasta upp i serieledning efter seger i toppmötet med Skoghall Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust