FBC Lerum vann mot Lillån IBK

Klar seger för FBC Lerum – vann med 11-5 mot Lillån IBK

FBC Lerum tog en enkel seger mot Lillån IBK hemma i Lerum Arena i Allsvenskan södra herr. Laget dominerade matchen, som slutade 11-5 (4-0, 3-1, 4-4).

– Skönt att fortsätta på vinnarspåret på hemmaplan och en ganska så solid genomförd match av killarna, hatten av för det, tyckte FBC Lerums tränare Anton Olofsson, efter matchen.

Lillån IBK:s tränare Oliver Kriström kommenterade matchen:

– Lerum är ett bra och välcoachat lag som verkligen lyft sina spelare och sitt spel under säsongen. Kraftigt imponerad vad de lyckats med och hur starka de växt sig. Vår egen insats är väl inte direkt något man kommer drömma fina drömmar om.

Segern var FBC Lerums femte på de senaste sex matcherna.

FBC Lerum spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom mål av Tim Brithén, Calle Björkdahl Carlsvärd, Lucas Svensson och Anton Svanberg. Även i andra perioden var det FBC Lerum som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 7-1.

Tredje perioden slutade 4-4 och FBC Lerum vann matchen med 11-5.

Carl Lejervik gjorde tre mål för Lillån IBK. Joel Ekström hade tre assists för FBC Lerum och William Ljungqvist gjorde tre mål.

Det här betyder att FBC Lerum ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Lillån IBK på åttonde plats.

I nästa omgång har FBC Lerum Partille borta i Partillebohallen, onsdag 7 februari 19.00. Lillån IBK spelar hemma mot Kalmarsund lördag 10 februari 13.00.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund FBC Lerum bröt Warbergs segersvit