IBF Dalen vann mot Storvreta

IBF Dalen vände underläge till seger

IBF Dalen hade problem och låg under med 1-2 efter två perioder i matchen i Allsvenskan norra/östra dam mot Storvreta i Umeå Energi Arena. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 4-3 för hemmalaget IBF Dalen.

– En tät match med mycket kamp. Vi spelar ett bra försvar och jobbar hårt över hela banan. Storvreta trycker ner oss sista fem, men vi lyckas stå emot och får med oss 3 poäng, kommenterade IBF Dalens tränare Tomas Andersson efter matchen.

Storvretas tränare Noél Alm Johansson tyckte så här om matchen:

– Tyvärr faller vi idag framförallt för att vi inte har den attityd som krävs och vi kommer aldrig upp i någon vettig prestation. Vi får samla ihop oss och göra allt bättre till imorgon.

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. IBF Dalen inledde bäst och tog ledningen genom Tora Dahlberg efter 12.28, men Storvreta kvitterade genom Amanda Ljunggren. Och Storvreta hann också ta ledningen, genom Jonna Vuontisvaara. IBF Dalen gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 1-2 till ledning med 4-2.

Felicia Andersson reducerade förvisso, men närmare än 4-3 kom inte Storvreta.

IBF Dalen har två segrar, en oavgjord och två förluster och 23–26 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Storvreta har fyra vinster och en förlust och 30–16 i målskillnad. Det här var IBF Dalens fjärde uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att IBF Dalen ligger kvar på fjärde plats i tabellen, och Storvreta på andra plats.

Söndag 28 januari möter IBF Dalen IBF Falun Utveckling hemma 11.00 och Storvreta möter IBK Dalen borta 14.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka