Malmö FBC förlorade mot Olofström

Hugo Karlsson fixade segern för Olofström i matchen mot Malmö FBC

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Olofströms Hugo Karlsson i matchen mellan Malmö FBC och Olofström i division 1 södra Götaland herr. Hugo Karlsson stod för hela fem mål i matchen som Olofström vann på bortaplan med 8-3 (2-0, 1-3, 5-0).

– Vi började bra i första perioden och allt kändes lugnt vi hade kontroll på matchen. Men sedan hände någonting i andra perioden vi hamnade i deras hafsiga spel och det gynnade verkligen hemmalaget. I tredje perioden var det ingen snack vad poängen skulle hamna. Ja, vad säger man om Hugo Karlsson, han har gjort 16 poäng på tre matcher 13 mål, 3 assist så vad mer kan man vara än nöjd med hans insats, tyckte Olofströms tränare Markku Torikka, efter matchen.

Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson tyckte så här om matchen:

– Bortsett från en rejäl blödning i sista perioden gör vi en väldigt stark match.

Segern var Olofströms femte på de senaste sex matcherna.

Olofström spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Hugo Karlsson och ett mål av Jonathan Torikka. Malmö FBC förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Olofström hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med hela 0-5 och matchen med 8-3.

Hugo Karlsson gjorde fem mål för Olofström och spelade fram till ett mål, Alexander Zoric hade tre assists och Jonathan Torikka gjorde tre mål för.

Det här betyder att Olofström ligger på andra plats i tabellen, och Malmö FBC är på tolfte och sista plats. Ett fint lyft i tabellen för Olofström som så sent som den 20 januari låg på sjätte plats.

I nästa match, lördag 10 februari, har Malmö FBC Gränna hemma i Kirsebergs Sporthall 15.00, medan Olofström spelar borta mot CL98IC A 12.00.

Matchrapporter: Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp