Hässelby vann mot Nykvarn IF

Hässelby vinnare mot Nykvarn IF – avgjorde i förlängningen

Hässelbys väg till seger mot Nykvarn IF hemma i division 1 östra Svealand herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 5-4 (1-1, 1-3, 2-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Olle Blomstedt blev matchhjälte för Hässelby med sitt mål blott 33 sekunder in i förlängningen.

– Vi kämpade oss in i matchen och visade hög moral och lyckades till sist pillra in ett segermål, kommenterade Hässelbys lagledare Björn Andersson.

Segern var Hässelbys sjätte på de senaste sju matcherna.

Gästerna Nykvarn IF började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.21 slog Benjamin Lindskog till framspelad av William Törngren.

Hässelby kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.36 nätade Philip Olsson Lopez på pass av Niklas Halvarsson.

Nykvarn IF tog ledningen på nytt efter 20.16, när Gustav Hansen hittade rätt framspelad av Viktor Hultquist.

Nykvarn IF gjorde två mål i andra perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Viktor Hultquist och William Törngren.

Hässelby reducerade dock till 2-4 genom Maximiliam Gureng efter 14.55 av perioden. Hässelby gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-4 till ledning med 5-4. Blomstedts 5-4-mål kom med 27 sekunder kvar av matchen.

Maximiliam Gureng gjorde två mål för Hässelby och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Hässelbys fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nykvarn IF:s fjärde uddamålsförlust.

För Nykvarn IF gör resultatet att man nu ligger på femte plats i tabellen, medan Hässelby är på tredje plats.

I nästa match, onsdag 7 februari 19.30, har Hässelby Ekerö IK borta i Mälaröhallen, medan Nykvarn IF spelar borta mot Nyköping.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Hässelby klart för kval till Allsvenskan Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge