Thorengruppen förlorade mot Karlstad IBF

Efter förlustsviten: Seger igen för Karlstad – 5-4 mot Thorengruppen

Fem förluster i rad i SSL herr räckte. Borta mot Thorengruppen bröts den tuffa sviten för Karlstad. Det blev 4-5 (2-2, 1-1, 1-1, 0-1) efter förlängning i matchen på lördagen.

– Var vår tur att vinna, vi har varit nära många matcher på slutet, men idag var det vår tur. Viktiga poäng, extra plus till Emil Fredriksson och till vår supporterklubb Residenset som var på plats. Nu laddar vi för Storvreta hemma 10:e februari. Hoppas vi fyller hallen då, kommenterade Karlstads ledare Michael Bergqvist efter matchen.

Segermålet för Karlstad stod Emil Fredriksson för 4.01 in i förlängningen.

Gästande Karlstad startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.06 slog Andre Lundgren till.

Thorengruppen kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.14 nätade Axel Hjälm på pass av Hugo Bertilsson.

Laget tog också ledningen efter 9.21, när Måns Höglin hittade rätt framspelad av Axel Hjälm.

Karlstad kvitterade till 2-2 efter 11.09, när Sebastian Degeryd fick träff på pass av Robin Lennartsson.

Thorengruppen tog ledningen på nytt, på nytt genom Axel Hjälm efter 1.42 i andra perioden.

Med 4.26 kvar att spela av perioden kunde Isac Hauge gjorde 3-3 för Karlstad. Efter 8.01 i tredje perioden gjorde Karlstad 3-4 genom Emil Fredriksson.

Thorengruppen gjorde 4-4 genom Hampus Öhgren efter 13.20 av matchen. I förlängningen tog det 4.01 innan Karlstad avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Emil Fredriksson, på pass av Rasmus Ericsson.

Thorengruppens Axel Hjälm stod för två mål och ett assist.

Det här var Thorengruppens nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Karlstads fjärde uddamålsseger.

Resultatet innebär att Thorengruppen ligger kvar på nionde plats och Karlstad på 13:e plats i tabellen.

Nästa motstånd för Thorengruppen är Nykvarns IF. Lagen möts söndag 11 februari 17.00 i Furuborghallen. Karlstad tar sig an Storvreta hemma lördag 10 februari 16.00.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Växjö vann klart borta mot Thorengruppen