Alunda IBF vann mot IBK Luleå

Efter förlustsviten: Seger igen för Alunda – 7-2 mot IBK Luleå

Fem raka förluster i Allsvenskan norra/östra dam inför matchen. Hemma mot IBK Luleå bröts den tuffa sviten för Alunda. Det blev 7-2 (1-1, 2-1, 4-0) i matchen på lördagen.

– Idag fick vi tillbaka några spelare och spelar fin innebandy med högt tempo och då är Alunda riktigt jobbiga att möta. En fin prestation av hela laget! Nu laddar vi om för att imorgon åter igen slåss om de viktiga poängen, kommenterade Alundas tränare Daniel Eriksson.

IBK Luleås tränare Roger Ehlin tyckte till om matchen:

– Jag tycker att Alunda var bättre än oss hela matchen. Vi klarade inte av att hålla oss lugna i deras press och fysiska spel och slarvade mycket. Vi klev högre upp i tredje och då kunde de kontra in några mål på oss.

Första perioden var jämn. IBK Luleå inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Hanna Aho Heikkilä efter 3.49, men Alunda kvitterade genom Jonna Westerholm efter 8.09. Efter 1.14 i andra perioden gjorde IBK Luleå 1-2 genom Vanja Elmén.

Alunda vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-2 till 4-2. Alunda fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-2. Målen i sista perioden gjordes av Fanny Blad, Ida Andersson-Weidenberg och Sanna Oljemark.

Alundas Fanny Blad stod för två mål och tre assists och Sanna Oljemark gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Alunda är kvar på femte plats, och IBK Luleå stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

Söndag 28 januari spelar Alunda hemma mot Gamla Stan 16.00 och IBK Luleå mot Täby FC borta 12.30 i K-Rauta Arena.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå