Hovshaga AIF vann mot Åstorp/Kvidinge
Montage
Matchrapport

Alvin Lindell het när Hovshaga besegrade Åstorp/Kvidinge

ANNONS

Hemmalaget Hovshaga tog hem de tre poängen efter seger mot Åstorp/Kvidinge i division 1 södra Götaland herr. 7-5 (0-1, 2-0, 5-4) slutade matchen på lördagen.

– Andra perioden är helt klart säsongens bäst. I tredje svänger det rejält. En period i publikens smak. Hoppas på lika mycket folk nästa hemmamatch. Målmaskinen OJ är en maskin idag och får göra det avgörande målet innan vi gör 7-5 i tom kasse, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg.

Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper tyckte till om matchen:

– Vi börjar bra och har bra kontroll i första perioden. Sen i andra tar Hovshaga över och får tryck mot oss och de får ett 5-3 läge i powerplay som de utnyttjar. Sedan i tredje perioden får vi jobba mycket i uppförsbacke. Visar bra moral när vi hämtar upp ett två måls underläge i slutet men tyvärr är det Hovshaga som får sista ordet när de avgör med mindre än minuten kvar. En tung vecka där vi kammar noll mot tre toppkonkurrenter.

Segern var Hovshagas fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Åstorp/Kvidinge tog ledningen efter nio minuters spel, genom Andreas Bremer på pass av Oliver Bellman. I andra perioden var det i stället Hovshaga som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-0 och ställningen efter två perioder var 2-1.

Även i tredje perioden var det Hovshaga som var starkast. Laget vann perioden med 5-4 och matchen med 7-5.

Oliver Bellman gjorde två mål för Åstorp/Kvidinge och två assist. Linus Persson hade tre assists för Hovshaga.

Det här betyder att Hovshaga är kvar i serieledning, och Åstorp/Kvidinge stannar på fjärde plats, i tabellen. Ett fint lyft i tabellen för Hovshaga som så sent som den 11 januari låg på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 10 februari. Då möter Hovshaga Munka-Ljungby i Hovshaga Sporthall 13.00. Åstorp/Kvidinge tar sig an Karlskrona hemma 15.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Förlust för Åstorp/Kvidinge trots mål av Andreas Bremer och Jonathan Rosengren

Den här artikeln handlar om: