Fagerhult Habo förlorade mot Hovslätt

Hovslätt ryckte i sista perioden och vann mot Fagerhult Habo

Hovslätt vann borta mot Fagerhult Habo i Allsvenskan södra herr med 8-5. Matchen var helt jämn efter två perioder, 3-3, innan Hovslätt avgjorde i sista perioden.

Hovslätts tränare Max Gustafsson:

– En match som är jämn de första 40 minuterna. Fagerhult gör en bra match där de backar hem och satsar hårt på spelvändningar. Upplever att vi växer i tredje med en fortsatt tro på vårt arbete vilket gör att vi får med oss tre rätt komfortabla poäng i slutändan. En oerhört rolig och häftig inramning, skönt att vi fick det till vår fest!

Det här innebär att Hovslätt nu har sju segrar i följd i Allsvenskan södra herr, och har åtta raka segrar på bortaplan.

Fagerhult Habo tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Theo Eriksson på pass av Markus Eriksson. Hovslätt förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Hovslätt hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.44 genom Wille Knuthas, och gick upp till 3-7 innan Fagerhult Habo kom tillbaka och reducerade till 5-7.

Innan matchen var över hade Hovslätt gjort 5-8.

Wille Knuthas gjorde två mål för Hovslätt och spelade dessutom fram till ett mål, Adam Bäck gjorde tre mål för och Melwin Knuthas stod för tre poäng, varav ett mål. William Strömfeldt gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Fagerhult Habo.

Det här betyder att Fagerhult Habo ligger kvar på nionde plats i tabellen, och Hovslätt på första plats.

Söndag 11 februari 16.00 spelar Fagerhult Habo hemma mot Höllviken. Hovslätt möter Fristad borta i Nya Fristadshallen lördag 10 februari 14.00.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Fagerhult Habo vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Lund Elit